+38 (067) 918-74-74 (багатоканальний)

facebook-30.png  instagram-30.png  viber_icon.png

Рослина, що допомагає не старіти.

Чорниця- "Цар -ягода XXI століття" -як її тільки не називають: чорниця канадська, чорниця високоросла, голубіка,лохина. Але це не лісова лохина з дрібними ягодами з ледь кислуватим присмаком, а з ягодами від 10 до 30 мм в діаметрі, які на смак дуже подібні до лісових чорниць.

Спеціалісти Всесвітньої організації охорони здоров’я склали список з 10 продуктів, без яких просто неможливо підтримувати здоровий спосіб життя. Серед яблук, моркви, капусти, зеленого чаю, помідорів, гострого перцю чілі, броколі, цибулі та крес салату знайшлося місце і чорниці. Регулярне вживання такого кошика продуктів допомагає не лише залишатися молодими та здоровими, а й впливає на психологічний стан та настрій людини, оскільки усі вищезгадані продукти мають унікальне поєднання активних елементів.
Отож, вперед знайомитися з корисними властивостями диво-ягоди!

Чорниця дуже багата своїм вітамінним змістом – в ній багато калію, натрію і магнію, є фосфор, залізо, мідь, марганець, кобальт і нікель, а також вітаміни С, Р і РР, В1 і В6, пантотенова кислота і дубильні речовини.Вона знижує вміст цукру в крові, тому її рекомендують їсти тим, хто страждає на діабет.

Якщо ще зовсім нещодавно чорницю вважали лише лікарем для покращення зору, то вже сьогодні вчені стверджують про її чудодійний омолоджуючий ефект. Виявляється, чорниця – найбагатше джерело антоціанидів – найсильніших із усіх природних антиоксидантів.

Усім відомо, що чим молодший у людини мозок, основною функцією якого є регулювання усіх видів обміну в організмі, тим молодший і сам організм. Виявляється, чорниця здатна збільшувати у мозку кількість дофаміну – сполучення, що регулює найважливіші процеси мозку. Збільшення дофаміну сприяє виробленню гормону росту, який відповідає за поновлення та омолодження усіх клітин організму.А ще чорниця, як ніяка інша ягода, покращує пропускну властивість кліткових оболонок і знижує рівень запальних процесів в організмі. Екстракт чорниці укріплює стінки судин, знижує рівень цукру у крові та сприяє продовженню життя.

Заглядаючи в своє недалеке майбутнє, не забудьте про те, що чорниця може бути використана,як чудовий профілактичний засіб від багатьох хвороб,а ще -це просто смачне джерело корисних вітамінів і мінералів.

Повернення до списку