+38 (067) 918-74-74 (багатоканальний)

facebook-30.png  instagram-30.png  viber_icon.png

Хвойні рослини для “лінивого” саду.

“Хвойний коктейль” -це основа основ озеленення, скелет кожного саду.
Коли відцвітають рослини з розкішним цвітінням, все навкруги скидає листя і переходить у стан спокою, ваш сад прикрасять саме хвойники.
Та як обрати ті які б відповідали наступним критеріям:
    -Зимування без укриття;
   - Можливість довго обходитися без вологи, але і не гнити від її надлишку;
   - Не «горіти» на першому весняному сонечку;
    -Чудово почуватись на різних ґрунтах.

Рекордсменом невибагливості є ЯЛІВЕЦЬ.Своїм довголіттям,найрізноманітнішими формами,забарвленням хвої,він не залишить байдужим навіть найвибагливішого ландшафтознавця,а прикрасить собою будь-який квітник.Практично всі його види швидко ростуть, гарно почуваються на будь-яких ґрунтах, не бояться ні тіні, ні сонця. Не можна без них обійтися, облаштовуючи ландшафтний дизайн схилів і рокаріїв.Особливо вдало вони поєднуються з вересом, який біля них почувається просто чудово. А які чудові новорічні віночки можна зробити з його гілочок! Ялівці володіють унікальнійшою властивістю, очищають і оздоровлюють повітря.

Нічим не поступається ялівцю і ЯЛИНА.
Побачити її сьогодні можна чи не в кожному українському садку чи на подвір"ї. Особливо полюбляють її діти, яким подобається прикрашати цю красуню на Новий рік паперовими гірляндами та саморобними ліхтариками. Серед ялин є, як карлики що ледь досягають метрової висоти, так і гіганти висотою до 50 м., є плакучі форми, широко-конусоподібні і округло карликові приземкуваті  кущі, не тільки із зеленою, але і з блакитною і золотистою хвоєю.Та яку б форму Ви не обрали в озелененні вона дозволить поєднати в композиції і кольором, і формою,і обсягом.Ялина, як і ялівець, дуже невибаглива хвойна рослина. Але особливо цікавими є вирощування карликових форм.

Невибагливі у догляді і СОСНИ.
Крім витривалості,особливу роль  відіграє різноманітність  форм крони (від кулястої до колоновидної), висота від 1 до 5 м і забарвлення хвоїнок, які можуть бути яскраво-зеленими, сизими, золотистими і строкатими.

Як бачите, серед хвойних рослин достатньо видів, які можна назвати ідеальними для лінивого саду. І новачкам ландшафтного дизайну радимо звернути увагу саме на ці екземпляри.

Повернення до списку